Монтаж Гипсокартон

Gipsokarton-montaj-cena-Sofia

Професионален Монтаж на Гипсокартон на стени и тавани

9 полезни неща, които е добре да знаете за гипсокартона!

1.Гипскартонът е материал в сухото строителство, който е предназначен за облицовка на стени и тавани и може да се използва във всякакъв вид помещения.
Самият лист гипсокартон представлява два слоя многослойна хартия – външна част, между които е поставен слой гипс.Различните добавки в слоя гипс и различно обработеният външен слой на многослойната хартия променят свойствата и предназначението на гипсокартона.
gipsokarton za steni i tavaniгипсокартон за стени и тавани
От гледна точка на строителната индустрия, този материал спестява много мокри процеси, с които се характеризират строителните дейности. Това от своя страна скъсява на сроковете за изпълняване на ремонтните работи. Добре е да се знае, че системата за работа с него, създадена и превърната в технология от фирма Knauf, не бива да търпи каквито и да е компромиси, включително ценови.
2.В състава на гипса има кристали,които съдържат известно количество вода (позната като кристализационна вода).При възникване на пожар или повишаване на температурата, тази вода се изпарява и това спомага да се предотварати бързото разпространение на огъня.
Разработен е специален пожароустойчив гипсокартон, използван широко в помещения, за които има изисквания за противопожарна защита.
пожароустойчив гипсокартон за стени и таванипожароустойчив гипсокартон за стени и тавани
Когато е изградена специална многослойна конструкция, този вид гипсокартон защитава от разпространение на пожара до 4 часа.
3.Предлага се специален шумоизолиращ гипсокартон, който е много добро решение за шумни помещения.Неговата сърцевина е с по-висока плътност.
4.Обикновеният гипсокартон е чудесен за използване във всякакви помещения, освен в такива , в които има влага, като бани, кухни и др.За тях е разработен специален водоустойчив гипсокартон.Той е със зелен цвят и е проектиран със силиконови добавки в ядрото.
vodoustoichiv gipsokarton za steni i tavaniводоустойчив гипсокартон за стени и тавани
5.Разработен е подсилен със стъклени влакна гипсокартон.Той не се изработва по стандартната технология с външен слой от многослойна хартия, а плоскостите са подсилени със слоеве от стъклени влакна.Това ги прави с много високо качество и със завършек на мазилка т.е осигуряват завършен вид чрез външния си слой.Огъват се лесно и са чудесни за използване при монтажа на всякакви фигури.
6.Листът гипсокартон може да бъде със заострен или с прав ръб.Плоскостите със заострен завършек са идеални за фугиране.
7.Обикновено листът гипсокартон е с ширина 1200мм. и е предназначен да отговаря на стандарт 600мм.на монтираната конструкция.Има други специфични системи, като например британската, където стандартът е 900мм. ширина или листове с размер 600мм., предназначени за употреба в ограничени пространства.
8.Стандартният гипсокартон има две страни в два различни цвята.Светлата част е за шпакловане,полагане на мазилки, лепене на тапети и др., а по-тъмната, която е направена обикновено от рециклирана хартия (което е голям плюс за околната среда) се поставя от вътрешната страна.
9.Макар, че можем да лепим тапети директно върху гипсокартона, е желателно преди това основата да бъде грундирана.

Предлагаме конкурентни цени и високо качество на изработка.

Окончателна оферта за цена на труд и материали, срокове за изпълнение след оглед на обекта.

Предлагаме 3D визуализация на проекта.

Галерииразгледай завършени обекти от MV build